12 april 2022

‘Online presence’ van kinderdagverblijven vaak niet op orde

‘Online presence’ van kinderdagverblijven vaak niet op orde

In het huidige digital first-tijdperk worstelen kinderdagverblijven om aan te haken bij de online ontwikkelingen. Deze conclusie staat vermeld in een recente afstudeerscriptie van een student Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. “Veel kinderopvangorganisaties hebben een gedateerde website, die is gemaakt vanuit de optiek van de ontwikkelaar en niet van de gebruiker. Vaak ontbreekt er essentiële informatie en zijn de websites een ‘spinnenweb’ van content in plaats van een goede online profilering van diensten en sfeerimpressies.”

De onderschatte waarde van een goede website

Met name de kleinere kinderdagverblijven onderschatten de waarde van een goede website. Een veelgehoord excuus: “Mijn opvang zit helemaal vol tot volgend jaar, dus ik heb geen nieuwe website nodig.” Vanzelfsprekend is acquisitie een belangrijke pijler, maar een website biedt veel meer.

Denk bijvoorbeeld aan het actuele probleem binnen de kinderopvang: het personeelstekort. Een vacaturepagina is tegenwoordig van groot belang voor kinderdagverblijven, waarmee nieuw personeel geworven kan worden.  Daarnaast kan de website goed fungeren als communicatiemiddel. 

Digitaal contact

De nieuwe generatie ouders heeft steeds meer de behoefte om digitaal op de hoogte te blijven. De website als communicatiemiddel is daarom essentieel. Door nieuwsberichten te plaatsen en een activiteitenagenda bij te houden, geeft u ouders de kans om gemiste informatie gemakkelijk terug te vinden. Deze communicatie werkt twee kanten op: door de inzet van online enquêtes kunnen klanttevredenheidsonderzoeken uitgevoerd worden en de meningen van ouders gepeild worden. 

Online ‘gezicht’

Al deze middelen hebben natuurlijk een mooie vormgeving nodig die past bij uw kinderopvang. In feite is een website het online ‘gezicht’ van een kinderdagverblijf. En net zoals bij menselijk contact is de eerste indruk van groot belang. De vormgeving speelt hierbij een grote rol. Juist door een goede vormgeving kunnen KDV’s zich onderscheiden van hun naaste concurrenten: het ontwerp van een website wordt als eerste beoordeeld door bezoekers. Ga daarbij na of uw website al geoptimaliseerd is voor het gebruik van mobiele apparaten. Uit onderzoek is gebleken dat de kinderopvang hier vaak erg slecht op scoort…

KDV Manager

Juist om kinderdagverblijven en BSO’s te ondersteunen bij het online zetten en onderhouden van een overzichtelijke en informatieve website is KDV Manager ontwikkeld. Het team van KDV Manager heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de manier waarop kinderdagverblijven via hun websites zo goed mogelijk kunnen communiceren met bestaande en potentiële ‘klanten’. Deze onderzoeksresultaten vormen samen met de kennis en ervaring de basis om een doelgerichte website online te zetten. Sinds jaar en dag is het team gespecialiseerd in online oplossingen voor kinderdagverblijven, waaronder software voor administratie en communicatie. 

Terug

Overtuigd van KDV Manager?

Heb je een nieuwe website nodig? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies. Of bestel nu het basispakket.